De wedstrijden van week 48

30-11-2017

Recreanten Mix

Na het gelijke spel van vorige week tegen de nummer 3 mochten ze nu aantreden tegen de nummer 2 van de poule. Op een voor onze recreanten een ongebruikelijke dag namelijk donderdag gingen ze naar het hol van de leeuw GVV xr1 in de schulpwei te Wassenaar. Een onbekend team wat vorig seizoen uit de hogere a klasse is gekomen. Na de wat gedateerde accommodatie te hebben bewonderd waren ze klaar voor het inspelen, wat overigens hard nodig was want heel warm was het niet in de zaal .

in de eerste set werd leuk spel afgewisseld met wat onnodige eigen foutjes, waardoor er vooral in het begin wat achter de feiten werd aangelopen. Al snel nam Liusna de overhand en konden de set met een mooie 19-25 winnend afsluiten! Het spelbeeld was in de 2 set niet heel veel anders als in de eerste met als verandering dat we gewisseld hadden. De nog iets  geblesseerde Elma die voor het eerst weer een setje mee kon doen ging eruit en de altijd hard werkende Eva van dames 3 kwam erin. Liusna bleer puntjes pakken en speelde een prima pot. met een geweldige 0-4 overwinning als resultaat! de set standen waren : 2de 19-25 3de 21-25 4de set 18-25

 

01-12-2017

Dames 3

Van Dames 3 kreeg ik super snel een verslag toegestuurd, dit kwam waarschijnlijk door het behaalde resultaat en is ook zeker de moeite waard om te vermelden.

De dames gingen zo goed van start dat in de eerste twee sets de snelle voorsprong geen moment in gevaar kwam deze sets gingen dus ook naar Liusna. In de derde set kwam SKC van weer een vliegende start van Liusna toch nog terug, maar wist ook deze set niet te pakken. De vierde set gingen onze dames weer op volle toeren en werd ook deze set gewonnen, voor de oplettende lezer hoef ik dan de eindstand eigenlijk niet te vermelden, maar 4-0!! Wat een resultaat, door gecontroleerd spel aan het net en een goed verzorgde passing. Misschien wel te danken aan invalcoach Sander van der Zwet.

Dames 2

Dames 2 speelde vanavond thuis tegen VCO uit Oegstgeest. Een team als onze dames, niet meer zo piep maar ervaren en met slimme trucjes. De eerste set werd Liusna door deze trucjes verast en verloor hierdoor, maar toen kregen ze het door en werden er door hard werken drie sets op rij gewonnen. Winst met 3-1, tevens wil dames 2 even vermelden dat de scheidsrechter van dienst, Nienke uit dames 1 die half ziek en hoestend als een zeehondje op de bok zat een prima wedstrijd floot.

Dames 1

Dames 1 speelde tegen SKC. Ze vonden het wel weer eens tijd worden voor een overwinning, dus werd er vanaf de eerste bal hard gewerkt. SKC had geen goed antwoord op de harde service van Jolien en de hard geslagen ballen van Sabine, Tessa, Charline en Renate. Deze set werd gewonnen met 25-16. De tweede set zetten ze hard door. Na een volledige teamwissel aan de kant van SKC (dat krijg je met 12 speelsters), pakten ze lekker door. Wieke kwam invliegen en Nienke, die pas in de tweede set mocht starten omdat zij Pieten moest helpen, kwam halverwege de set in het veld en die werd wederom gewonnen met 25-16. De beruchte derde set, waarbij het vaak een kwestie van concentreren is, ging niet zoals gepland. Er werd minder plezier gemaakt, de pass ging minder goed en hierdoor konden ze niet scoren met de aanval. De stand werd 21-25 voor SKC. Bij de vierde set waren ze er klaar mee. Iedereen zat supergoed klaar achter het blok, zodat de prikballen van SKC totaal niet scoorden. Met een goede duikbal van Pauline, pakten ze ook de laatste set met jawel, 25-16.  Dames 1 wil Renate bedanken voor het meespelen en Sander voor het coachen! Ze zullen zich voortaan beter concentreren in de beruchte derde set. Beloven ze! 

Heren 1

Heren 1 speelde tegen nummer 3 SKC. De heren van de studentenvereniging hadden een Maori-haka ingestudeerd om onze heren te imponeren. Dat lukte hen aardig in de eerste set die door Liusna werd verloren met 25-14. Ze merken dat ze bij de toss beter op de veldkeuze moeten letten want het lijkt beter te gaan als ze met hun gezicht richting de muur spelen dan richting de zaal, de 2e set wonnen ze namelijk met 25-18, voornamelijk omdat de SKC-ers ook geen raad wisten met de optische ruimte en de ballen veelvuldig buiten de lijnen sloegen. Ook werkt het zo dat wanneer je voor staat je ineens ook meer energie en snelheid lijkt te hebben. Pascal wist met zijn lengte voor een superblok te zorgen, een lange SKC-aanvaller sloeg keihard op de handjes van Pascal en kreeg vervolgens een paar blauwe teentjes van de omlaag geblokte bal. In set 3 keken ze weer de volle ruimte in en ging de set met 25-13 de soep in. Set vier ging lange tijd gelijk op maar op het einde konden ze het toch niet meer bijbenen en ging de set naar de gasten met 25-18.

 

 

Sponsors

 

VC Liusna wordt gesponsord door:

Spandoek klein ETIB Jack van der Meij vof page 001

alkanaany logo wereldbol22 1

Horsmanenco

LJ sport

logo van Dongen

Logo Van der Leeden

Logo travel tours

sponsorkliks nl blue horizontal1