Eerste wedstrijden 2018

Op vrijdag 12 januari speelde dames 1 tegen dames 2 van Scarabee in Ter Aar. Op dat moment stond Scarabee 2 plaatsen hoger met minder wedstrijden.
Eerder dit seizoen speelden ze thuis tegen dit team een wedstrijd die gelijk op ging tot het moment dat Pauline door haar enkel ging…
Nu zij weer op de been is, zinden ze op een revanche en dat leek in de eerste set helemaal te gaan lukken.
Het liep perfect; beide kanten vielen lekker aan, maar omdat Liusna goed wist te verdedigen, de pass prima lag, er mooie setups uit de handen
van Jolien kwamen en de daarop volgende aanvallen vaak scoorden, werd de eerste set met 25-19 gewonnen. Met een goed gevoel gingen ze dus de tweede set in. Al snel werd duidelijk dat de donkere muur die dicht achter ze stond voor wat problemen zorgde (waar hebben we dat eerder gelezen?). Samen met wat onduidelijke lijnen op de plek van de achterlijn zorgde dat ervoor dat er veel foute inschattingen werden gemaakt bij in- en uitballen. De Scarabee dames kwamen beter in hun spel, liepen snel uit en ondanks dat Liusna nog wat terug kon krabbelen was de setwinst niet meer te redden en eindigde deze in 25-18 voor Scarabee.
Met de derde set aan de goede kant bleven ze vertrouwen houden en probeerden de Liusna dames weer in hun spel te komen. Echter waar ze in de eerste set de smashes prima konden verdedigen, hadden ze geen antwoord op de prik- en andere halfslachtige ballen van de tegenstanders.
Omdat hierdoor ook geen aanvallen opgebouwd konden worden, liepen ze steeds achter de feiten aan en ondanks de peptalks van coach Sander werd deze set jammerlijk verloren met 25-13.
Toch hadden ze nog steeds het gevoel dat er meer in zat en met Lenneke als invalster en Wieke op de midden positie gingen ze een tijd lang gelijk op in de vierde set. Er werd weer vaker aanvallend gescoord en beter bewogen. Met een stand van 22-22 was er zelfs nog zicht op een vijfde set.
Helaas werden er toch wat foutjes gemaakt en eindigde de stand op 25-22 voor Scarabee waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 werd verloren.
Maar ondanks het verlies, werd er bij vlagen heerlijk gespeeld, was de sfeer top, en met het gegeven dat dit de eerste wedstrijd sinds lange tijd was voor
Dames 1 gaan ze vol goede moed de tweede helft van het seizoen in!

Dames 2 speelde bij de Waterlanders uit Nieuwkoop, die ongeslagen bovenaan staan met 45 uit 9. Vol vuur begonnen onze dames aan de wedstrijd en ging het echt goed, maar tegen dit jonge en snelle team komen ze toch echt tekort. In de tweede set was het vuur verdwenen en werd het 25-5, maar daarna kwam het vuur terug en werd de draad weer opgepikt, hierdoor werd er weer redelijk tegenstand geboden. Marielle rende nog in een handvat van een sporttas en kwam met tas en al terug in het veld maar ook dat mocht niet baten. Vier nul verloren, maar het schijnt wel dat hele lekkere nacho chips hebben!

Sponsors

 

VC Liusna wordt gesponsord door:

Spandoek klein ETIB Jack van der Meij vof page 001

alkanaany logo wereldbol22 1

Horsmanenco

LJ sport

logo van Dongen

Logo Van der Leeden

Logo travel tours

sponsorkliks nl blue horizontal1