Wedstrijden van 2 februari

Heren 1 moest weer met een gehavend team van slechts 7 spelers aantreden tegen de nummer 2 van de 2e klasse Castellum. De ruggen van Maarten en Mark waren nog onvoldoende hersteld en Richard vloog ergens boven een grote oceaan. Maar niet getreurd, ze hadden er zin in en wederom een paar goede coaches in Pauline en Sabine op de bank. De eerste set is bij de heren dit seizoen altijd een set om in te komen maar nu liepen ze de hele set heel goed met de tegenstander mee. Ze waren scherp, verdedigden goed en de aanval verliep heel lekker, met name Nils was heel goed op dreef. Ze waren als eerste bij de 20 punten maar konden het net niet afmaken 22-25. De tweede en derde set waren min of meer kopieën van de eerste set. De derde set ging jammerlijk verloren door, laten we zeggen, verschil in inzicht tussen Liusna en de scheidsrechter waardoor de arm van de scheids helaas naar de tegenstander wees en zij daardoor het punt kregen in plaats van onze mannen. Maar goed, alles bij elkaar hebben ze lekker gespeeld wat helaas geen puntjes opleverde. Setstanden 22-15 ; 19-25; 22-25; 12-25.

Dames 2 speelde thuis tegen GGV uit Katwijk, het laagst geklasseerde team met 1 punt uit dertien wedstrijden. Moeilijk spel maken tegen hun, omdat het team het eigenlijk nog moet leren. Marije op de bank met hoestbuien en Wilma thuis door griep geveld maar zes dames waren in dit geval genoeg. Vier nul gewonnen, dank aan Jan die niet alleen floot maar de tegenstander ook op prettige wijze door de wedstrijd heen praatte.

Moedig gestreden heeft Dames 1.
Na een wat trage start, hebben ze helaas de eerste set verloren tegen GGV D2. Ondanks twee top invallers, konden ze helaas de 2e set ook niet winnen. De 3e set begonnen ze met opgeheven hoofden en vol goede moed. Het publiek stond volledig achter ons en coach Sander schreeuwde zijn longen uit zijn lijf. Dit had zeker zin en de winst ging naar Liusna. Vanaf toen waren ze ervan overtuigd dat er meer in zat. En wat bleek, een terechte gedachte. Set 4 was ook voor Liusna! De 5e set... dat was een gevecht welke heen en weer ging. Na mooie ballen heen en weer met de nodige vermoeide gezichten, mochten ze deze set afsluiten met 15-17, net geen 3-2 winst dus. Volgende week weer op naar meer punten!

Zaterdag 27-1-2018 was er een minitoernooi in Ter Aar, voor drie meiden de laatste wedstrijden op nivo 4. de eerste wedstrijd tegen leyton dc11 gingen we gelijk goed van start. De eerste helft was 13-4! De tweede helft werd het gelijk doordat we een paar keer uit serveerde, 9-9. Tegen vco werd het 12-8 en 10-9, toen lukte het wel om de tweede helft te winnen. Tijdens deze wedstrijd scoorde we een paar mooie punten, snel spel en soms een listig balletje net over het net. De derde wedstrijd was tegen de tuisploeg scarabee. Deze meiden waren erg groot, het leken wel reuzen! We waren niet opgewassen tegen de smashes van deze ploeg. Toch verloren we de eerste helft maar net aan 10-11, de tweede helft was zelfs gelijk 9-9, klasse! De laatste pot was tegen leyton dc10, die ging gelijk op. Eerste helft 12-13 de tweede 13-10. Zo hebben we toch mooi 4x gewonnen, twee keer gelijk en twee keer verloren. mooie score meiden, goed gedaan.

Vrijdag 26-1-2018 speelde dames 3 tegen SKC de eerste set werd met weinig overtuiging begonneN en weed dus verdiend en dik verloren, dit kwam door de goede service van SKC waar onze dames erg van onder de indruk waten. De tweede set ging het eenstuk beter ze bouwden een mooie voorsprong op maar helaas konden ze ook deze set niet pakken. Set 3 ging ook aardig gelijk op maar helaas zonder resultaat. Maar de laatste set gingen ze fantastisch, ze hadden alle ballen en waren goed in vorm en dat werd beloond met een overwinning vd set. De dames willen Marry bedanken voor het coachen en invallen. Super bedankt!

Wedstrijden 19-1-2018

Dames 2

Speelde tegen Spaarnestad die in onze mooie sporthal kwamen, Spaarnestad begon maar met vijf speelsters, dit vonden onze dames blijkbaar een beetje zielig, want de eerste set was een zware klus maar werd toch gewonnen met 25-23. De tweede set waren ze wel compleet en was er geen genade meer en werden er nog drie sets gewonnen. De vierde set ook met 25-23 maar dat kwam door geklier van onze dames. Na afloop is er nog even bal uit plafond gevist door Frans , dank hiervoor!

Heren 1

Speelde ook thuis, maar dan tegen Leython H4, een team dat drie keer zoveel punten had verzameld als onze heren. Dat zou dus een lastige pot worden, ook al omdat twee belangrijke spelers met rugklachten thuis waren gebleven. Gelukkig konden ze beschikken over Pascal die het kluswerk aan zijn nieuwe huisje even had onderbroken en Marcel die als gastspeler van de recreanten was uitgenodigd. Ze deden gruwelijk hun best met zijn allen en de coaches Sabine en Nienke schreeuwden hun kelen uit hun lijf en wisten onze mannen precies aan te geven wat ze moesten doen en waar ze de ballen moesten neerleggen maar het mocht allemaal niet baten. Het leek wel of ze de avond ervoor met zijn allen zwaar uit geweest waren en de bal was ingesmeerd met palingvet. Passes vlogen veelal naar achtereen in plaats van naar voren, de set ups waren te hoog, te laag, te ver naar binnen of te ver naar buiten, in ieder geval werd maar sporadisch een lekkere bal ingeslagen. En zoals het gaat in het volleybal, het team dat de puntjes maakt krijgt zelfvertrouwen, durft alles en alle ballen vallen precies goed. De afloop van de wedstrijd laat zich raden, als een echte gastheer hebben ze alle vijf punten cadeau gedaan aan de heren van Leython die daarmee de tweede plek op de ranglijst in handen kregen, setstanden: 14-25; 15-25; 15-25 en 16-25.

nagekomen verslag van de mini’s

Op zaterdag 13-1-2018 hebben de mini's een toernooi gehad. 

Van Rozemarijn en Rianne niveau 5heb ik onderstaande verslagen gekregen.

De eerste wedstrijd moesten we tegen Novo. De eerste set was het 16-11 en de tweede set was het 20 -8. Deze wedstrijd hebben we verloren. We hadden toen een half uur pauze. Op de tribune was het erg krap. Ilse en Bente van niveau 4 spelen met niveau 5 mee omdat er veel kinderen niet konden.

Als tweede wedstrijd moesten we tegen aspasia. Als eerst hadden we gewonnen net 17-7 En als tweede hadden we gewonnen met 13-7. Het ging goed. Nu hebben we weer een half uur pauze.

Het 3e rondje (3e wedstrijd) gingen we tegen we RVV en het was 5-21 en 7-21 . We hebben dik verloren. We hebben wel in 3en geprobeerd te spelen. Het lukte een beetje. Nu hebben we wéér een half uur pauze. Dan hebben we de laatste wedstrijd tegen VCO.

De laatste wedstijd hebben we eerst gewonnen met 17-5 en de 2e wedstrijd 19-9 verloren.
We hebben toen wel een bonuspunt gekregen omdat we in drieën over het net speelden.

Hieronder nog een verslag over het toernooi van niveau 4 door de vader van Bente.

Het was een drukte van belang in sporthal Het Dorphuis. Wat een mensen. Voor de ouders van de kinderen was het dan ook best een onderneming om een goed plekkie te vinden om de wedstrijden van hun favouriete team te kunnen volgen. Dit volgen lukte niet altijd. Zeker niet als er niet op het dichtsbijzijnde veld werd gespeeld.
Maar goed, geen geklaag hierover want verder was het toernooi strak georganiseerd. Hulde.
Nu dan de wedstrijden.
Eerste wedstrijd voor Liusna 2 was tegen Leython D6. Deze wedstrijd was een inkomertje voor 'onze dames'. Een soort van opwarmertje.
Beide sets werden zeer gemakkelijk gewonnen 19-3 en 19-5.
Ook de tweede wedstrijd (Castellum 4) werd vrij gemakkelijk gewonnen al waren hier nog wel wat (in tegenstelling tot de eerste wedstrijd) ralleys te bewonderen. Setstanden 13-4 en 17-6
In de derde wedstrijd ( VCO 4) was de tegenstand hoger. De dames moesten hier echt aan de bak. Meer ralleys en een meer spannende wedstrijd. Liusna 2 bezat de juiste spirit, hadden plezier en speelden een goede wedstrijd. Beide sets werden winnend afgesloten (setstanden niet helemaal duidelijk voor mij, maar wel gewonnen in ieder geval).
Na het middaguur werd de 4e tevens laatste wedstrijd gespeeld. Weer een betere tegenstander (VCS 3). Liusna had het moeilijk. De dames uit Sassenheim waren goed. Niet dat onze dames weggespeeld werden maar ze moesten in beide sets toch hun meerdere erkennen in VCS3. 8-12 en 9-16 waren de setstanden.
Al met al zeer goed gespeeld door de dames.
Leuk om het plezier te zien dat ze hebben bij het volleybal.
Op naar het volgende toernooi.
Voor twee van de Liusna dames waren de activiteiten nog niet over. Liusna 1 had niet genoeg kinderen. Ilse en Bente wilden wel meedoen en konden op die manier kennis maken met het spelen van volleybal op niveau 5. Ze vonden het erg leuk maar moesten in het begin wel even wennen aan de nieuwe speelwijze (groter veld, en bal niet meer mogen vangen). Nogmaals ze vonden het wel heel leuk en speelden goed mee naar ik heb begrepen.