Laatste wedstrijden van 2017

Op 15 december zijn de laatste wedstrijden van 2017 gespeeld!

Dames 2 speelde tegen SKC 10, die zevende staan. Er werd gewonnen met drie een, op zich makkelijke overwinning maar verlies van 1 set door het beruchte derde set syndroom. Lees: verlies concentratie, slappe lach, ballen die alle kanten doorschieten en dan net te laat weer proberen dit goed te krijgen. Maar gezellige avond gehad met dank aan Jan en Jos als scheids en teller.

Dames 3 begon teleurstellend aan de eerste set tegen GVV, waar ze nog even in moesten komen. In de tweede set kwamen ze beter in vorm en werd deze overtuigend gewonnen, mede door het goede spelverdelen van Lenneke. Het vertrouwen werd opgebouwd en de 3e set wonnen ze wederom overtuigend. De 4e set kwamen GVV angstvallig dichterbij, maar Liusna wist de set toch binnen te slepen en werd een 5e set voorkomen. Na de 4-0 nederlaag van vorige week was dit een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft. Met dank aan Pascal die toch de laatste wedstrijd kwam coachen, ondanks zijn volle agenda.

Heren 1 speelde ook tegen GVV die vorige week dankzij de winst op RVV onder onze mannen op de 11e plaats gekomen waren. Ik wil jullie nog even terugnemen naar die wedstrijd van vorige week, er werd op 9 december gespeeld tegen RVV (de laatste in de competitie), de gelegenheid dus voor om puntjes te pakken. Het was ook wel nodig na 9 verloren wedstrijden en een schamel aantal van 6 puntjes. Ze gingen met een minimaal aantal spelers van 6 personen op pad. De eerste set was nog niet om naar huis te schrijven, Ze zaten toch wel wat onder de spanning om een positief resultaat neer te zetten en dat resulteerde in nogal wat foutjes en slordigheden. Gelukkig pakten ze het in de tweede set goed op en haalden de set met 25 -12 binnen. Als zo’n set lekker loopt dat neem je dat meestal ook in de volgende set mee en dat bleek ook 25 -19. De laatste set ging redelijk gelijk op maar mede door wat scheidsrechterlijke mazzeltjes (plafond geraakt, niet gezien, achterspeler aan het net, niet gezien, uitbal, niet gezien) wisten ze de vierde set toch met 25 – 21 naar zich toe te halen en konden het puntentotaal worden opgekrikt van 6 naar 10.

Dan nu terug naar 15 december, Vooraf werd ingeschat dat er wel weer wat puntjes gehaald zouden kunnen worden. Bij de toss werd er op gelet dat de kant gekozen werd richting de muur en niet richting de zaal en dat bleek een goede keus. De eerste set walsten Liusna over de tegenstanders heen. Binnen de kortste keren stond het 7-0 . eigenlijk alles ging goed, de pass, de aanval, de verdediging. Pascal sloeg op het midden de ballen boven het blok van de tegenstander tegen de grond. Uiteindelijk wonnen ze de set met 25 – 16. Ze wisten dat het de tweede set, met de wisseling van het veld, minder makkelijk zouden kunnen krijgen maar ineens leken de GVV-ers het medicijn tegen de middenaanvallen gevonden te hebben en kwamen we er minder goed door. Ondanks aanwijzingen van coach Joost om niet op de libero te serveren die elke pass prachtig bij de spelverdeler wist te krijgen, was het toch alsof bij de service de bal steeds veranderde in een kompasnaald en de libero in het magnetische noorden, ze kregen dus regelmatiger een aanval te verduren wat niet altijd goed werd verwerkt, de set ging uiteindelijk verloren met 19 – 25. De 3e set dachten ze de draad met wind mee weer op te kunnen pakken maar de jongens van GVV leken vleugels gekregen te hebben, de set ging jammerlijk verloren met 25 – 20. In de vierde set ontspon zich een spannende gelijk opgaande strijd waarbij Liusna aan het langste eind trokken 25 – 22 en moest er een vijfde set aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Door enkele opstellingsfouten bij de tegenstander kreeg Liusna enkele puntjes cadeau en toen scheidsrechter Marco een bal anders beoordeelde dan de tegenstander en daardoor wat irritaties ontstonden was het klaar met GVV en stoomden Liusna door naar 15 – 8 en kwamen er weer 3 punten bij en zijn ze weer een puntje uitgelopen op de concurrentie


Sponsors

 

VC Liusna wordt gesponsord door:

Spandoek klein ETIB Jack van der Meij vof page 001

alkanaany logo wereldbol22 1

Horsmanenco

LJ sport

logo van Dongen

Logo Van der Leeden

Logo travel tours

sponsorkliks nl blue horizontal1