Wedstrijden 19-1-2018

Dames 2

Speelde tegen Spaarnestad die in onze mooie sporthal kwamen, Spaarnestad begon maar met vijf speelsters, dit vonden onze dames blijkbaar een beetje zielig, want de eerste set was een zware klus maar werd toch gewonnen met 25-23. De tweede set waren ze wel compleet en was er geen genade meer en werden er nog drie sets gewonnen. De vierde set ook met 25-23 maar dat kwam door geklier van onze dames. Na afloop is er nog even bal uit plafond gevist door Frans , dank hiervoor!

Heren 1

Speelde ook thuis, maar dan tegen Leython H4, een team dat drie keer zoveel punten had verzameld als onze heren. Dat zou dus een lastige pot worden, ook al omdat twee belangrijke spelers met rugklachten thuis waren gebleven. Gelukkig konden ze beschikken over Pascal die het kluswerk aan zijn nieuwe huisje even had onderbroken en Marcel die als gastspeler van de recreanten was uitgenodigd. Ze deden gruwelijk hun best met zijn allen en de coaches Sabine en Nienke schreeuwden hun kelen uit hun lijf en wisten onze mannen precies aan te geven wat ze moesten doen en waar ze de ballen moesten neerleggen maar het mocht allemaal niet baten. Het leek wel of ze de avond ervoor met zijn allen zwaar uit geweest waren en de bal was ingesmeerd met palingvet. Passes vlogen veelal naar achtereen in plaats van naar voren, de set ups waren te hoog, te laag, te ver naar binnen of te ver naar buiten, in ieder geval werd maar sporadisch een lekkere bal ingeslagen. En zoals het gaat in het volleybal, het team dat de puntjes maakt krijgt zelfvertrouwen, durft alles en alle ballen vallen precies goed. De afloop van de wedstrijd laat zich raden, als een echte gastheer hebben ze alle vijf punten cadeau gedaan aan de heren van Leython die daarmee de tweede plek op de ranglijst in handen kregen, setstanden: 14-25; 15-25; 15-25 en 16-25.

nagekomen verslag van de mini’s

Op zaterdag 13-1-2018 hebben de mini's een toernooi gehad. 

Van Rozemarijn en Rianne niveau 5heb ik onderstaande verslagen gekregen.

De eerste wedstrijd moesten we tegen Novo. De eerste set was het 16-11 en de tweede set was het 20 -8. Deze wedstrijd hebben we verloren. We hadden toen een half uur pauze. Op de tribune was het erg krap. Ilse en Bente van niveau 4 spelen met niveau 5 mee omdat er veel kinderen niet konden.

Als tweede wedstrijd moesten we tegen aspasia. Als eerst hadden we gewonnen net 17-7 En als tweede hadden we gewonnen met 13-7. Het ging goed. Nu hebben we weer een half uur pauze.

Het 3e rondje (3e wedstrijd) gingen we tegen we RVV en het was 5-21 en 7-21 . We hebben dik verloren. We hebben wel in 3en geprobeerd te spelen. Het lukte een beetje. Nu hebben we wéér een half uur pauze. Dan hebben we de laatste wedstrijd tegen VCO.

De laatste wedstijd hebben we eerst gewonnen met 17-5 en de 2e wedstrijd 19-9 verloren.
We hebben toen wel een bonuspunt gekregen omdat we in drieën over het net speelden.

Hieronder nog een verslag over het toernooi van niveau 4 door de vader van Bente.

Het was een drukte van belang in sporthal Het Dorphuis. Wat een mensen. Voor de ouders van de kinderen was het dan ook best een onderneming om een goed plekkie te vinden om de wedstrijden van hun favouriete team te kunnen volgen. Dit volgen lukte niet altijd. Zeker niet als er niet op het dichtsbijzijnde veld werd gespeeld.
Maar goed, geen geklaag hierover want verder was het toernooi strak georganiseerd. Hulde.
Nu dan de wedstrijden.
Eerste wedstrijd voor Liusna 2 was tegen Leython D6. Deze wedstrijd was een inkomertje voor 'onze dames'. Een soort van opwarmertje.
Beide sets werden zeer gemakkelijk gewonnen 19-3 en 19-5.
Ook de tweede wedstrijd (Castellum 4) werd vrij gemakkelijk gewonnen al waren hier nog wel wat (in tegenstelling tot de eerste wedstrijd) ralleys te bewonderen. Setstanden 13-4 en 17-6
In de derde wedstrijd ( VCO 4) was de tegenstand hoger. De dames moesten hier echt aan de bak. Meer ralleys en een meer spannende wedstrijd. Liusna 2 bezat de juiste spirit, hadden plezier en speelden een goede wedstrijd. Beide sets werden winnend afgesloten (setstanden niet helemaal duidelijk voor mij, maar wel gewonnen in ieder geval).
Na het middaguur werd de 4e tevens laatste wedstrijd gespeeld. Weer een betere tegenstander (VCS 3). Liusna had het moeilijk. De dames uit Sassenheim waren goed. Niet dat onze dames weggespeeld werden maar ze moesten in beide sets toch hun meerdere erkennen in VCS3. 8-12 en 9-16 waren de setstanden.
Al met al zeer goed gespeeld door de dames.
Leuk om het plezier te zien dat ze hebben bij het volleybal.
Op naar het volgende toernooi.
Voor twee van de Liusna dames waren de activiteiten nog niet over. Liusna 1 had niet genoeg kinderen. Ilse en Bente wilden wel meedoen en konden op die manier kennis maken met het spelen van volleybal op niveau 5. Ze vonden het erg leuk maar moesten in het begin wel even wennen aan de nieuwe speelwijze (groter veld, en bal niet meer mogen vangen). Nogmaals ze vonden het wel heel leuk en speelden goed mee naar ik heb begrepen.

Sponsors

 

VC Liusna wordt gesponsord door:

Spandoek klein ETIB Jack van der Meij vof page 001

alkanaany logo wereldbol22 1

Horsmanenco

LJ sport

logo van Dongen

Logo Van der Leeden

Logo travel tours

sponsorkliks nl blue horizontal1