Wedstrijden van 2 februari

Heren 1 moest weer met een gehavend team van slechts 7 spelers aantreden tegen de nummer 2 van de 2e klasse Castellum. De ruggen van Maarten en Mark waren nog onvoldoende hersteld en Richard vloog ergens boven een grote oceaan. Maar niet getreurd, ze hadden er zin in en wederom een paar goede coaches in Pauline en Sabine op de bank. De eerste set is bij de heren dit seizoen altijd een set om in te komen maar nu liepen ze de hele set heel goed met de tegenstander mee. Ze waren scherp, verdedigden goed en de aanval verliep heel lekker, met name Nils was heel goed op dreef. Ze waren als eerste bij de 20 punten maar konden het net niet afmaken 22-25. De tweede en derde set waren min of meer kopieën van de eerste set. De derde set ging jammerlijk verloren door, laten we zeggen, verschil in inzicht tussen Liusna en de scheidsrechter waardoor de arm van de scheids helaas naar de tegenstander wees en zij daardoor het punt kregen in plaats van onze mannen. Maar goed, alles bij elkaar hebben ze lekker gespeeld wat helaas geen puntjes opleverde. Setstanden 22-15 ; 19-25; 22-25; 12-25.

Dames 2 speelde thuis tegen GGV uit Katwijk, het laagst geklasseerde team met 1 punt uit dertien wedstrijden. Moeilijk spel maken tegen hun, omdat het team het eigenlijk nog moet leren. Marije op de bank met hoestbuien en Wilma thuis door griep geveld maar zes dames waren in dit geval genoeg. Vier nul gewonnen, dank aan Jan die niet alleen floot maar de tegenstander ook op prettige wijze door de wedstrijd heen praatte.

Moedig gestreden heeft Dames 1.
Na een wat trage start, hebben ze helaas de eerste set verloren tegen GGV D2. Ondanks twee top invallers, konden ze helaas de 2e set ook niet winnen. De 3e set begonnen ze met opgeheven hoofden en vol goede moed. Het publiek stond volledig achter ons en coach Sander schreeuwde zijn longen uit zijn lijf. Dit had zeker zin en de winst ging naar Liusna. Vanaf toen waren ze ervan overtuigd dat er meer in zat. En wat bleek, een terechte gedachte. Set 4 was ook voor Liusna! De 5e set... dat was een gevecht welke heen en weer ging. Na mooie ballen heen en weer met de nodige vermoeide gezichten, mochten ze deze set afsluiten met 15-17, net geen 3-2 winst dus. Volgende week weer op naar meer punten!

Wedstrijden 19-1-2018

Dames 2

Speelde tegen Spaarnestad die in onze mooie sporthal kwamen, Spaarnestad begon maar met vijf speelsters, dit vonden onze dames blijkbaar een beetje zielig, want de eerste set was een zware klus maar werd toch gewonnen met 25-23. De tweede set waren ze wel compleet en was er geen genade meer en werden er nog drie sets gewonnen. De vierde set ook met 25-23 maar dat kwam door geklier van onze dames. Na afloop is er nog even bal uit plafond gevist door Frans , dank hiervoor!

Heren 1

Speelde ook thuis, maar dan tegen Leython H4, een team dat drie keer zoveel punten had verzameld als onze heren. Dat zou dus een lastige pot worden, ook al omdat twee belangrijke spelers met rugklachten thuis waren gebleven. Gelukkig konden ze beschikken over Pascal die het kluswerk aan zijn nieuwe huisje even had onderbroken en Marcel die als gastspeler van de recreanten was uitgenodigd. Ze deden gruwelijk hun best met zijn allen en de coaches Sabine en Nienke schreeuwden hun kelen uit hun lijf en wisten onze mannen precies aan te geven wat ze moesten doen en waar ze de ballen moesten neerleggen maar het mocht allemaal niet baten. Het leek wel of ze de avond ervoor met zijn allen zwaar uit geweest waren en de bal was ingesmeerd met palingvet. Passes vlogen veelal naar achtereen in plaats van naar voren, de set ups waren te hoog, te laag, te ver naar binnen of te ver naar buiten, in ieder geval werd maar sporadisch een lekkere bal ingeslagen. En zoals het gaat in het volleybal, het team dat de puntjes maakt krijgt zelfvertrouwen, durft alles en alle ballen vallen precies goed. De afloop van de wedstrijd laat zich raden, als een echte gastheer hebben ze alle vijf punten cadeau gedaan aan de heren van Leython die daarmee de tweede plek op de ranglijst in handen kregen, setstanden: 14-25; 15-25; 15-25 en 16-25.

nagekomen verslag van de mini’s

Op zaterdag 13-1-2018 hebben de mini's een toernooi gehad. 

Van Rozemarijn en Rianne niveau 5heb ik onderstaande verslagen gekregen.

De eerste wedstrijd moesten we tegen Novo. De eerste set was het 16-11 en de tweede set was het 20 -8. Deze wedstrijd hebben we verloren. We hadden toen een half uur pauze. Op de tribune was het erg krap. Ilse en Bente van niveau 4 spelen met niveau 5 mee omdat er veel kinderen niet konden.

Als tweede wedstrijd moesten we tegen aspasia. Als eerst hadden we gewonnen net 17-7 En als tweede hadden we gewonnen met 13-7. Het ging goed. Nu hebben we weer een half uur pauze.

Het 3e rondje (3e wedstrijd) gingen we tegen we RVV en het was 5-21 en 7-21 . We hebben dik verloren. We hebben wel in 3en geprobeerd te spelen. Het lukte een beetje. Nu hebben we wéér een half uur pauze. Dan hebben we de laatste wedstrijd tegen VCO.

De laatste wedstijd hebben we eerst gewonnen met 17-5 en de 2e wedstrijd 19-9 verloren.
We hebben toen wel een bonuspunt gekregen omdat we in drieën over het net speelden.

Hieronder nog een verslag over het toernooi van niveau 4 door de vader van Bente.

Het was een drukte van belang in sporthal Het Dorphuis. Wat een mensen. Voor de ouders van de kinderen was het dan ook best een onderneming om een goed plekkie te vinden om de wedstrijden van hun favouriete team te kunnen volgen. Dit volgen lukte niet altijd. Zeker niet als er niet op het dichtsbijzijnde veld werd gespeeld.
Maar goed, geen geklaag hierover want verder was het toernooi strak georganiseerd. Hulde.
Nu dan de wedstrijden.
Eerste wedstrijd voor Liusna 2 was tegen Leython D6. Deze wedstrijd was een inkomertje voor 'onze dames'. Een soort van opwarmertje.
Beide sets werden zeer gemakkelijk gewonnen 19-3 en 19-5.
Ook de tweede wedstrijd (Castellum 4) werd vrij gemakkelijk gewonnen al waren hier nog wel wat (in tegenstelling tot de eerste wedstrijd) ralleys te bewonderen. Setstanden 13-4 en 17-6
In de derde wedstrijd ( VCO 4) was de tegenstand hoger. De dames moesten hier echt aan de bak. Meer ralleys en een meer spannende wedstrijd. Liusna 2 bezat de juiste spirit, hadden plezier en speelden een goede wedstrijd. Beide sets werden winnend afgesloten (setstanden niet helemaal duidelijk voor mij, maar wel gewonnen in ieder geval).
Na het middaguur werd de 4e tevens laatste wedstrijd gespeeld. Weer een betere tegenstander (VCS 3). Liusna had het moeilijk. De dames uit Sassenheim waren goed. Niet dat onze dames weggespeeld werden maar ze moesten in beide sets toch hun meerdere erkennen in VCS3. 8-12 en 9-16 waren de setstanden.
Al met al zeer goed gespeeld door de dames.
Leuk om het plezier te zien dat ze hebben bij het volleybal.
Op naar het volgende toernooi.
Voor twee van de Liusna dames waren de activiteiten nog niet over. Liusna 1 had niet genoeg kinderen. Ilse en Bente wilden wel meedoen en konden op die manier kennis maken met het spelen van volleybal op niveau 5. Ze vonden het erg leuk maar moesten in het begin wel even wennen aan de nieuwe speelwijze (groter veld, en bal niet meer mogen vangen). Nogmaals ze vonden het wel heel leuk en speelden goed mee naar ik heb begrepen.

Eerste wedstrijden 2018

Op vrijdag 12 januari speelde dames 1 tegen dames 2 van Scarabee in Ter Aar. Op dat moment stond Scarabee 2 plaatsen hoger met minder wedstrijden.
Eerder dit seizoen speelden ze thuis tegen dit team een wedstrijd die gelijk op ging tot het moment dat Pauline door haar enkel ging…
Nu zij weer op de been is, zinden ze op een revanche en dat leek in de eerste set helemaal te gaan lukken.
Het liep perfect; beide kanten vielen lekker aan, maar omdat Liusna goed wist te verdedigen, de pass prima lag, er mooie setups uit de handen
van Jolien kwamen en de daarop volgende aanvallen vaak scoorden, werd de eerste set met 25-19 gewonnen. Met een goed gevoel gingen ze dus de tweede set in. Al snel werd duidelijk dat de donkere muur die dicht achter ze stond voor wat problemen zorgde (waar hebben we dat eerder gelezen?). Samen met wat onduidelijke lijnen op de plek van de achterlijn zorgde dat ervoor dat er veel foute inschattingen werden gemaakt bij in- en uitballen. De Scarabee dames kwamen beter in hun spel, liepen snel uit en ondanks dat Liusna nog wat terug kon krabbelen was de setwinst niet meer te redden en eindigde deze in 25-18 voor Scarabee.
Met de derde set aan de goede kant bleven ze vertrouwen houden en probeerden de Liusna dames weer in hun spel te komen. Echter waar ze in de eerste set de smashes prima konden verdedigen, hadden ze geen antwoord op de prik- en andere halfslachtige ballen van de tegenstanders.
Omdat hierdoor ook geen aanvallen opgebouwd konden worden, liepen ze steeds achter de feiten aan en ondanks de peptalks van coach Sander werd deze set jammerlijk verloren met 25-13.
Toch hadden ze nog steeds het gevoel dat er meer in zat en met Lenneke als invalster en Wieke op de midden positie gingen ze een tijd lang gelijk op in de vierde set. Er werd weer vaker aanvallend gescoord en beter bewogen. Met een stand van 22-22 was er zelfs nog zicht op een vijfde set.
Helaas werden er toch wat foutjes gemaakt en eindigde de stand op 25-22 voor Scarabee waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 werd verloren.
Maar ondanks het verlies, werd er bij vlagen heerlijk gespeeld, was de sfeer top, en met het gegeven dat dit de eerste wedstrijd sinds lange tijd was voor
Dames 1 gaan ze vol goede moed de tweede helft van het seizoen in!

Dames 2 speelde bij de Waterlanders uit Nieuwkoop, die ongeslagen bovenaan staan met 45 uit 9. Vol vuur begonnen onze dames aan de wedstrijd en ging het echt goed, maar tegen dit jonge en snelle team komen ze toch echt tekort. In de tweede set was het vuur verdwenen en werd het 25-5, maar daarna kwam het vuur terug en werd de draad weer opgepikt, hierdoor werd er weer redelijk tegenstand geboden. Marielle rende nog in een handvat van een sporttas en kwam met tas en al terug in het veld maar ook dat mocht niet baten. Vier nul verloren, maar het schijnt wel dat hele lekkere nacho chips hebben!

Sponsors

 

VC Liusna wordt gesponsord door:

Spandoek klein ETIB Jack van der Meij vof page 001

alkanaany logo wereldbol22 1

Horsmanenco

LJ sport

logo van Dongen

Logo Van der Leeden

Logo travel tours

sponsorkliks nl blue horizontal1